Rijmaran motorhome en caravan

Zo verlengt u de levensduur van uw voortent

Het behoud van uw voortent kost u slechts enkele minuten. Het loont zeker de moeite, zowel het tentdoek als het frame te behandelen. Een juist onderhoud van een voortent verlengt aanzienlijk de levensduur van uw voortent.

Lekkage

U dient uw voortent met veel helder water te spoelen en dan het vuil met een halfzachte borstel te verwijderen. U gebruikt best geen reinigingsmiddel.

De ritssluiting kan niet dicht

De voortent is verkeerd opgezet of de ritssluiting of de runner is defect. Probeer de hoekharingen te verplaatsen.

Het frame roest

Begin met uw frame van vuil en vocht ontdoen. Vervolgens het oppervlak met autowas behandelen.

Het frame zo droog mogelijk opbergen

Probeer de voortent altijd 100% droog op te bergen. Indien de tent voor langere tijd opgeborgen wordt, moet dit in een droge, niet te warme, geventileerde ruimte gebeuren.

Vouwen tussen het dak en het voordak 

Rol de frontdelen naar beneden, waarna de dwarstok met de Hercules nagespannen kan worden. Daarna controleert u of de naden gespannen aanvoelen.

De wanden staan losjes 

De tent is te groot voor de caravan of de caravan staat verkeerd.
Span alle stangen aan. Plaats de haringen zo plaatsen dat de onderkant strak staat.

De wanden kunnen de bodem niet raken 

De caravan staat te hoog. De tent is te klein in verhouding tot de caravan. Plaats de caravan op een meer vlakke ondergrond.

Witte uitslag op het PVC materiaal 

Onder een loep kunt u zelf kontroleren wat het zou kunnen zijn. Waarschijnlijk zijn het insekteneieren, die zeer gemakkelijk met AquaTex en een nagelborsteltje te verwijderen zijn. Daarna kan u het PVC afnemen met doek.

Kleine gaatjes in het dak of doek 

Dit kunnen evt. kleine slijtageplekjes zijn in de buitenste coating. Dit heeft geen betekenis voor de waterdichtheid of duurzaamheid. Deze plekjes kunnen eventueel met reperatielak op de buitenkant verbeterd worden.

Bron: isabella.net

- Monnikenwerve 135 / 01 - B-8000 Brugge - Tel. +32 (0)50 31 17 92 - Fax. +32 (0)50 31 45 24 - Website by Lodestar | Privacy policy