Rijmaran motorhome en caravan

Service en onderhoud

Kwaliteit in service en onderhoud

Bij Rijmaran vinden we service, onderhoud en goede  montage van accessoires heel belangrijk.
Een goed opgeleid team staat steeds paraat in woord en daad.
Hier kan je zowel terecht voor onderhoud van alles wat te maken heeft met de leefcel van je motorhome of caravan of een smering en regeling van de remmen en chassis van de caravan.
Uiteraard zijn alle toebehoren bij ons verkrijgbaar, al of niet gemonteerd.
Dit kan gaan van movers, fietsrekken, TV’s, schotelantennes, ramen, dakluiken, luifels en nog veel meer.
Alle merken zijn welkom !

Bel ons gewoon op voor een afspraak op het nr. 050/311792 of neem contact op via de website

Wanneer moet je de gasslang in je camper of caravan vervangen?

Het antwoord dat de meesten op deze vraag zullen geven is : ’Geen idee’. Er zijn dan ook geen wettelijke eisen of voorschriften op dit gebied.

De fabrikant weet echter hoe lang het veilig is om een gasslang te gebruiken. Maar de fabrikant gaat er daarbij wel vanuit dat de slangen regelmatig worden gecontroleerd.

Om eigenaren van caravans en campers wat meer bewust te maken van de levensduur van gasslangen hangt het Duitse en veel gebruikte slangenmerk GOK vanaf nu een opvallend geel briefje aan zijn slangen, niet meer met de datum waarop de slangen zijn gemaakt, maar met de datum waarop ze vervangen dienen te worden.

En wat met gasslangen met slangklem?

Op een gasslang staat een datum. Dat is de datum waarop de gasslang is gemaakt. Maar weet je ook wanneer je hem moet vervangen? De meeste mensen niet. En juist dat wil GOK met zijn gele briefje veranderen. Met een maximale gebruiksduur van 10 jaar.

Wij adviseren om de gasslangen elke twee jaar na te kijken. Voor gasslangen die met een slangklem vastzitten adviseren we zelfs deze slangen elke twee jaar de vervangen. Zo voorkom je zeker nare en onvoorziene toestanden.

Bron: campingtrend.nl

Monnikenwerve 135 / 01 - B-8000 Brugge - Tel. +32 (0)50 31 17 92 - Fax. +32 (0)50 31 45 24 - Website by Starring Jane | Privacy policy