Rijmaran motorhome en caravan

Top bestemmingen in Europa

Praia Amado in Portugal

Portugal is het goedkoopste land van West Europa en je kunt er veel gratis staanplaatsen vinden. Praia Amado is een populaire plaats voor campers met een relaxte sfeer, en een mooi strand. Je kunt er ook goed surfen.

Bovec in Slovenie

Slovenië is een land van hoge bergen, watervallen en diepe ravijnen. Je kunt in de buurt veel leuke dingen doen als vissen, zip-linen, raften en kanoën. Bovec is een klein dorpje met café’s, winkeltjes en een gezellige markt. In de buurt zijn verschillende campings waar je met je camper kan staan.

Lofoten eilanden in Noorwegen

Deze eilandengroep voor de kust van Noorwegen ziet er sprookjesachtig mooi uit. Hoge bergen, gezellige dorpjes en de zachte kleuren van de bijzondere wildernis om er te vissen, te raften of te duiken. Bovendien kan je er van september tot april heb het bijzondere noorderlicht zien. In Noorwegen mag je gratis in het wild kamperen met je camper, zolang je je aan bepaalde regels houdt.

Het Gardameer in Italië

Het Gardameer is de ideale vakantieplek voor families. Rond het Gardameer zijn verschillende campings te vinden in wisselende prijsklassen.

Lantera in Kroatie

Dit schiereiland is groen en omringd door een prachtige blauwe zee met een kiezelstrand van drie kilometer lang. Je vindt hier de vier sterren camping Lanterna, met twee enorme zwembaden. Deze camping heeft meerdere prijzen gewonnen en is zeker een bezoek waard.

Cairngorms National Park in Schotland

Dit is de perfecte locatie om het ruige Schotland op z’n best te ervaren. Wandel of mountainbike op een van de vele paden in het nationale park. Er is dichtbij een goede camping te vinden waar je onder hoge dennenbomen staat. Dit is de Glenmore camping in Aviemore.

Extremadura in Spanje

Extremadura is een van de meest ongerepte stukjes van Spanje met mooie ruige natuur waar beren en bijzondere vogels leven. Daarnaast zijn er ook karakteristieke steden te vinden zoals het mooie middeleeuwse Cáceres. In Extremadura kan je veel gratis staanplaatsen vinden.

Bretagne in Frankrijk

Bretagne is het Frankrijk met de mooie natuur en rust. Wandel langs de grillige kust, zwem in de azuurblauwe zee of geniet van de gezelligheid in een van de pittoresque dorpen. Er zijn enkele gratis camperzones en veel goedkope kampeerplekken.

Berlijn in Duitsland

Ga naar Berlijn met je camper voor een citytripje. Berlijn heeft hippe winkels, underground bars en de leukste restaurants. Het Wohnmobilpark is een camper park dichtbij Berlijn, met een goede verbinding met het metronetwerk van Berlijn.

Skadar meer in Montenegro

Montenegro is een nog relatief onontdekt land. Kamperen bij het Skadar meer, een meer met een oppervlakte van 391 kilometer is een aanrader. Je vindt er mooie natuur, en het is de plek waar de wijn van Montenegro wordt geproduceerd.  Zwem, kayak, wandel of proef wijn. In Montenegro mag je niet in het wild staan met je camper, maar de campings zijn relatief goedkoop.

Bron: ikbenopreis.nl

- Monnikenwerve 135 / 01 - B-8000 Brugge - Tel. +32 (0)50 31 17 92 - Fax. +32 (0)50 31 45 24 - Website by Lodestar | Privacy policy