Rijmaran motorhome en caravan

Met de camper naar Kroatië

In Kroatië kunt u echt veel zien, te beginnen met haar 1000 eilanden, 6000 km kust, overblijfselen van de oude Romeinse beschaving, Venetiaanse steden en prachtige natuur.

In Kroatië is het verboden buiten de campings te kamperen, het zogenaamde „wild“ kamperen is strafbaar en de boetes zijn vrij hoog. De geregistreerde campings beschikken over de benodigde infrastructuur en faciliteiten voor motorhomes vakanties. Ze zijn gemakkelijk toegankelijk voor campers en bieden een complete service voor campers.

Istrië in acht dagen

Umag

Eén van de meest noordelijke punten langs de westelijke kust van Istrië is Umag, een mondaine bestemming die nog ontdekt werd in oude tijden, toen de Romeinse aristocratie haar gebruikte als haar zomer residentie. In de stad zijn delen van de stadsmuren, torens en renaissancistische en barokke huizen en kerken bewaard gebleven.

Voordat u vanaf Umag verder afdaalt richting het zuiden, raden wij u zeker aan een bezoek te brengen aan het binnenland van Istrië met de prachtige natuur van het schiereiland.

Poreč : mix van cultuur en een prachtige kust

Op de boulevard van Poreč wandelt u door zijn straten en geniet van de belevenis van oude tijden, met een niet te vermijden bezoek aan de Eufrasius basiliek, de vijfhoekige toren in gotische stijl aan het begin van de hoofdstraat Decumanus en het Marafor, het grootste en oudste plein van Poreč, in de vorm van een vierkant Romeins plein.

De volgende dag kan u doorbrengen op één van de schitterende stranden van Poreč.

Het Limski kanaal en Rovinj

Het Limski kanaal is het indrukwekkende beschermde fjord waarin een vis- en schelpdieren kwekerij zich bevindt. Vanaf het hoogste punt heeft u een schitterend uitzicht op de kust, maar ook op het bos Kontija.

Rovinj is één van de meest romantische steden langs de gehele Adriatische kust met zijn pittoreske straatjes en unieke sfeer van Illyrische, Romeinse en Venetiaanse tijden toen de haven van Rovinj één van de drukste langs de Adriatische Zee was.

Fažana, Brijuni en Pula

Fažana is een kleine vissersstad die bekend staat om zijn sardellenfeest met de school van het zouten van saardellen en zijn vele volksfeesten.

De eilanden van het Nationaalpark Brijuni zijn gekend van zijn rijke flora en fauna mar was jarenlang dé verzamelplaats van wereldleiders toen het eiland diende als presidentiële residentie.

Pula is een drieduizend jaar oude stad met veel historische bezienswaardigheden. Bezoekers van alle leeftijden voelen zich hier op hun gemak. Ten zuiden van Pula wachten u vele stranden langs een kristalheldere zee op om uw campertocht doorheen Istrië af te sluiten.

Bron: camping.hr

- Monnikenwerve 135 / 01 - B-8000 Brugge - Tel. +32 (0)50 31 17 92 - Fax. +32 (0)50 31 45 24 - Website by Lodestar | Privacy policy