Rijmaran motorhome en caravan

Met de camper naar de Moezel

Op naar Lahnstein

Donderdag. Tegen 11 uur vertrekken we met onze camper richting het Moezelgebied. We beginnen aan de Lahn. Alles loopt voorspoedig en tegen 16 uur komen we aan op de camping.

Het is druk op de camping, maar we krijgen een perfecte plaats met schaduw aan de Lahn. De Lahn is een rivier die ter hoogte van Koblenz in de Rijn stroomt. We hebben geweldig uitzicht en ook nog eens dicht bij de sanitaire voorzieningen en het restaurant.

Vanaf de camping is het tien kilometer fietsen naar hartje Koblenz en er ligt ook een fietspad die langs de Lahn loopt tot aan Limburg Sud. Als we heerlijk zitten te eten bij de camper genieten we van het mooie uitzicht. Een perfecte plaats op een hele mooie camping.

Bad Ems

Vrijdag. Na een goede nachtrust worden we vroeg wakker van de kou. Het is 20 graden, maar bij een temperatuur van 32 graden overdag is 20 graden best koud.

Na een lekkere douche en een goed ontbijt fietsen we richting Bad Ems, een charmante kuuroordplaats tien km stroomopwaarts. Deze stad behoort sinds oudsher tot de belangrijke kuuroorden van Europa.

Het fietspad loopt pal langs het water en met een klein beetje wind is het heerlijk. Vanaf Lahnstein komen we eerst in een stukje winkelgebied van Bad Ems en als we de brug over fietsen komen we in het luxe gedeelte terecht met de mooie kuurhotels.

Na een heerlijk ijsje op het terras fietsen we op het heetst van de dag terug naar de camping, waar Trogir lekker in de schaduw ligt. Er is een gezellige sfeer op de camping. De camper staat ongeveer 5 meter vanaf het water en nu komt er ook al een familie met zwanen voor onze camper. Echt geweldig. Ze hebben drie jongen en beginnen zich uitgebreid te wassen.

Koblenz

Zaterdag. Vandaag fietsen we naar Koblenz, waar zich de Moezel en Rijn samenvoegen. De stad heeft veel te bieden waaronder een mooie promenade langs de oever van de Rijn en Moezel.

Het is wederom een mooi aangelegd fietspad langs de Lahn en de Rijn. Koblenz is een mooie stad met een groot winkelgebied en er zijn veel lekkere terrasjes te vinden.Ruppertsklam

Zondag. We doen het vandaag rustig aan. Berry heeft geen zin om weer naar Koblenz te gaan en wil vanmiddag liever een stuk wandelen.

Lahnstein is een prachtige stad aan de rivier de Rijn en de Lahn. Deze stad kan ontdekt worden door wandelingen te maken in de natuur langs het Rheinsteig wandelpad, waar prachtige kastelen en paleizen aanschouwd kunnen worden. We lopen via de Ruppertsklamm omhoog. Het uitzicht onderweg is schitterend en we genieten volop.

Na twee en een half uur wandelen is het goed toeven op het terras van het oude sluishuisje aan de overkant van onze camping. Het is een gezellig terras langs het fietspad van de Lahn en druk bezocht met name door fietsers. Vanavond eten we heerlijk buiten bij de camper.

Koblenz

Maandag. Na de koffie fietsen we weer naar Koblenz. We volgen de route van het kaartje dat we bij de VVV gehaald hebben. Koblenz is ook een echte Duitse stad met leuke terrasjes en veel oude Duitse vakwerhuizen. Het Deutsches Eck maakt Koblenz tot een trekpleister van toeristen uit de hele wereld. Oude vestingmuren , burchttorens, kastelen en patriërshuizen zijn de overblijfselen uit een bewogen verleden.

Bij het Deutsches Eck eindigt de Moezel en stroomt in de Rijn. We gaan weer terug naar het terras met de lekkere koffie en die heerlijke Weltmeister muffin. Na een wandeling langs de hoogtepunten van de stad fietsen we weer terug naar de camping.

Shoppen

Dinsdag. De zon schijnt al volop. Heerlijk op ons terras zitten wat wil je nog meer. Op de camping wordt druk verhuisd, omdat sommige plaatsen gereserveerd zijn. In de middag fietsen we naar Lahnstein om bij een grote supermarkt boodschappen te doen. We fietsen naar de Globus, het is een mega-store waar van alles te koop is. Voor het avondeten worden hier en daar de bbq's onder stoom gezet. De sfeer is geweldig.

Cochem

Woensdag. We verlaten deze heerlijke camping om de moezel verder af te dalen. Inmiddels kent het hele straatje elkaar en we worden vriendelijk uitgezwaaid.

We rijden richting Cochem. Het is schitterend weer en de tocht langs de oever van de Moezel is prachtig. Aan de rand van Cochem parkeren we de camper en fietsen we naar het centrum. De stad is ongetwijfeld een van de meest toeristische plaatsen langs de Moezel.

Het bekendste is de Reichsburg. De statige burcht is gebouwd op een rots op ongeveer honderd meter hoogte boven de stad. Algemeen wordt aangenomen dat de burcht rond het jaar 1000 is gebouwd. Het uitzicht vanaf de burcht geweldig. Het stadje heeft mooie vakwerkhuizen en leuke pleintjes en overal zijn winkeltjes.

Bernkastel-Kues

Donderdag. Vandaag rijden we weer verder de moezel af. Onderweg stoppen we even in Traben Trarbach. Traben-Trarbach ligt aan een smalle bocht in de Moezel omringd door bossen en uitgestrekte wijngaarden. De rivier snijdt het stadje in twee gedeeltes.

Het stadje heeft een rijk verleden en had als eerste stadje van Duitsland bv. openbare verlichting. Er staat een sprookjesachtig poortgebouw bij de toegang van de brug.

Na een korte wandeling rijden we weer verder richting Bernkastel-Kues. Bij Graach zien we een grote camperplaats Sun-Park, waar we nadat we informatie hebben ingewonnen een plaats zoeken. Het is slechts enkele kilometers vanaf het oude centrum van Bernkastel-Kues.

Bernkastel-Kues behoort tot de meest geliefde plaatsen langs de Moezel en mag zich het centrum van de Mittelmosel noemen. Het is schilderachtig gelegen en omgeven door de edelste wijnbergen in het stroomgebied van de Midden-Moezel.

Bernkastel-Kues is erg fotogeniek en voor ons een van de schilderachtigste plaatsjes in het Moezel dal. Het verwierf zijn bekendheid aan de heerlijke wijnen die hier geproduceerd worden. Bij de plaatselijke VVV halen we een plattegrondje en lopen de mooie plekjes af. Een heerlijke stad met een super gezellig, ietwat toeristisch, centrum.

Tegen het eind van de middag fietsen we rustig terug naar de camping. We openen een fles koele witte wijn uit de streek en laten de dag langzaam achter ons. Vanavond eten we lekkere krieltjes met doperwten en Duitse Biefstuk. Heerlijk.

Het koelt pas laat af. In de avond komt er een ijscoboer langs op de camperplaats. Wat een luxe. Heerlijke dag met als afsluiting een repetitie van de plaatselijke harmonie. Echt Duits.

Monschau

Vrijdag. Rond kwart over acht rijdt een bakker met een busje het terrein op. Hij heeft een hele winkel aan brood bij zich, koeken en de krant.

We vetrekken vandaag richting huis. We willen in Monschau nog een stop maken. Het begint alweer heerlijk warm te worden en na een ontbijt met verse broodjes rijden we via de 421 richting Noorden.

Tegen half twee komen we aan op Camping Perlenau. We zoeken een mooi plaatsje en tegen het eind van de middag lopen we Monschau in. Monschau ook wel de parel van de Eifel is een echt Duits Romantisch fotogeniek dorpje. Je kunt er heerlijk genieten op een terrasje met een biertje.

Overdag is het er druk met erg veel dagjesmensen, maar na zes uur is het een stuk rustiger. We eten op het pleintje bij restaurant Zum Stern een heerlijke jagerschnitzel, want we zijn natuurlijk in Duitsland. Tijdens het eten krijgen we weer een muzikale aubade van de plaatselijke harmonie. Een mooiere afsluiting van de vakantie kunnen we ons niet wensen.

Bron: onzereiservaringen.nl

- Monnikenwerve 135 / 01 - B-8000 Brugge - Tel. +32 (0)50 31 17 92 - Fax. +32 (0)50 31 45 24 - Website by Lodestar | Privacy policy