Rijmaran motorhome en caravan

Je caravan klaarmaken voor de reis

Op reis met je caravan? Dan hou je best rekening met diverse dingen. Zo mag de caravan niet te zwaar zijn, moet je de spullen praktisch inpakken en mag je natuurlijk niets vergeten!

Als je de caravan verkeerd inpakt wanneer je op vakantie met de caravan gaat, kan deze gaan slingeren en minder stabiel liggen op de weg. Dit is natuurlijk gevaarlijk, dus dit moet vermeden worden. Gebruik daarom de volgende tips voor het caravan inpakken voor de vakantie!

Het gewicht van je caravan

Als je de caravan verkeerd vollaadt, kan deze gaan slingeren en gevaarlijk onstabiel op de weg liggen.

Verdeel het gewicht zo veel mogelijk in de caravan. Berg zware voorwerpen beneden in de caravan. Zorg dat het zwaartepunt in het midden van de caravan ligt en niet voorin of achterin.

Een carvan heeft ook een maximungewicht. Te zware belasting kan dus voor gevaarlijke situaties zorgen.

Alles vast maken

Laat geen losse dingen rondslingeren in je caravan. Leg alles goed vast zodat er niets kan verschuiven. Dan krijg je ook geen brokken.

Boordpapieren

Weet je welke papieren je nodig hebt voor je caravan? Heb je een geldig rijbewijs? Is je caravan gekeurd? Gad dus best eens langs bij je caravandealer voor de keuring van je caravan én auto. Dan ben je zeker van een zorgeloze vakantie met de caravan.

Checklist

Er zijn voldoende checklists te vinden bij dealers en op het internet voor een aangename reis met een caravan. Neem ze op voorhand eens door. Zo vergeet je niets.

- Monnikenwerve 135 / 01 - B-8000 Brugge - Tel. +32 (0)50 31 17 92 - Fax. +32 (0)50 31 45 24 - Website by Lodestar | Privacy policy