Rijmaran motorhome en caravan

Enkele tips voor een onbezorgde vakantie met de mobilhome

Een mobilhome is een huisje op wielen en veel comfort in een kleine ruimte. Je gaat en staat waar je wil en het is juist die vrijheid die flexibele reizigers aanspreekt. Hierover staan we even stil bij enkele aandachtspunten van deze manier van reizen

Controleer je motorhome op voorhand

Rijden met een mobilhome is moeilijker dan je denkt. Een mobilhome is zwaar, trekt trager op en remt trager. Pas dus je rijsnelheid aan en schat je remafstand goed in.

Voor je vertrekt laat je dan ook beter je mobilhome technisch even nakijken door een specialist. controleer ook de werken van de luifel, sluit ramen, luiken, deuren en kasten goed af en laat geen losse dingen rondslingeren in je motorhome.

Rijbewijs B volstaat meestal

Wanneer je mobilhome niet zwaarder is dan 3.5 ton volstaat een rijbewijs B. Een mobilhome is echter heel wat langer, breder en hoger dan een personenwagen. Hou hiermee rekening bij het binnenrijden van steden en bij het parkeren.

Veilig reizen met de mobilhome

Laat dieven je vakantiepret niet verstoren. Sluit dus alles goed af wanneer je je voertuig verlaat en laat geen spullen zichtbaar in je mobilhome liggen.

Parkeer alleen op veilige en goed verlichte plaatsen, het liefst in de buurt van andere voertuigen.

Slapen op parkings langs de autosnelweg is niet aangeraden. Verlaat de snelweg en zoek een slaapplaats in een nabijgelegen dorpje.

Informeer je goed

Er zijn voldoende checklists te vinden bij dealers en op het internet voor een aangename reis met een motorhome. Neem ze op voorhand eens door. Zo vergeet je niets.

Huur je een mobilhome? Laat je dan goed informeren door de verhuurder over de technische werking van bijvoorbeeld de aan- en afvoer van het water en het chemisch toilet, hoe lang gaat de batterij mee tijdens stilstand, hoe ga je om met de gasfles, enzovoort.

Informeer je tenslotte ook waar je het toilet van je mobilhome kan ledigen langs de snelweg en op campings. Hetzelfde geldt voor het vullen van watertanks.

Hoe goed ben je verzekerd?

Sluit naast de normale verzekeringen ook een reisverzekering af die je beschermt tegen ziekte ,of technische problemen met je mobilhome. Zo reis je volledig zonder zorgen.

Bron: Allianz Global Assistance

 

- Monnikenwerve 135 / 01 - B-8000 Brugge - Tel. +32 (0)50 31 17 92 - Fax. +32 (0)50 31 45 24 - Website by Lodestar | Privacy policy