Rijmaran motorhome en caravan

Een tochtje door de Eifel met de camper

Net over de grens met Nederland en België laat Duitsland zich van een verrassende kant zien, de Eifel. De natuur heeft zich hier ongestoord kunnen ontwikkelen. De Eifel is een heerlijk gebied om te ontdekken.

Bad Munstereifel

De eerste plaats die we aandoen is Bad Munstereifel. Op de camperplaats achter het Eifelbad is plaats genoeg voor vijftien campers. Als we arriveren, staan er slechts vier campers. We zoeken een plaatsje in de zon.

De volgende morgen schijnt de zon volop en besluiten wij een wandeling te gaan maken in de omgeving. We komen langs een hertenkamp, een varken dat heerlijk in de modder ligt te rollen en horen vogels luidkeels fluiten. Na een rondje van zes kilometer komen we terug bij de camper.

Na de boterham gaan we Bad Munstereifel in. We lopen door het plaatsje, hier woont Heino en genieten van de mooie gebouwen. Door de cache ‘Rundgang durch Bad Munstereifel’ zien we bijna alle bezienswaardigheden.

Netterheim

De volgende bestemming is Netterheim. We gaan de omgeving verkennen. We maken een mooie rondwandeling door het natuurgebied rond Nettersheim. Na de boterham pakken we de fiets om verder weg wat plaatsjes te bezoeken, zoals Zingsheim. De fietspaden zijn hier goed om een dagtocht te maken. Het is wel heuvel op en dan weer heuvel af. Moe maar voldaan komen we weer bij de camper aan.

Hillesheim

Prachtig mooie, glooiende omgeving. Hillesheim staat bekend als krimistad. Hier is Das Krimihotel, Kriminalhaus en andere bloedstollende locaties. De heksenvervolging ligt al heel lang achter Hillesheim. Café Sherlock is met ijzingwekkende details ingericht.

Dan gaan we wandelen. Er loopt een pad van Hillesheim naar Bolsdorf. Deze weg loopt langs de Hillesheimerbach, met een onderdeel Barfuss Strecke. In Bolsdorf gaan we naar Niederbettingen.

Na ongeveer 12 km te hebben gewandeld, in een schitterende omgeving, met een zonnetje op ons bolletje, komen we terug in Hillesheim. De zon zakt langzaam achter de bomen terwijl we genieten van een kopje koffie. De temperatuur in de camper zakt naar een aangenaam niveau.

Gerolstein

We worden wakker van de regen die zachtjes op het dakraam tikt. Gisteren meer dan 30 graden en nu dit. Na het ontbijt besluiten wij naar Gerolstein te gaan. Hier kan je wandelen door de bergen. Wel een inspannende bezigheid. Maar als je van de natuur wilt genieten, dan moet je er wat voor over hebben.

Gerolstein ligt aan weerszijden van de rivier de Kyll. Steil omhoog rijzende Dolomietrotsen zijn restanten van een oeroud koraalrif. Het stadje is vooral bekend door het licht bruisende Gerolsteiner mineraalwater, dat je gratis kunt tappen in het stadspark bij de rivier.

Nu de bergschoenen aan. We gaan de bergen in.Het gaat weldra steil hoog. Onderweg zien we een witte orchidee. Daar wordt natuurlijk een foto van gemaakt. We lopen naar het hoogste punt en hebben een geweldig uitzicht op Gerolstein. Na ruim vier uur wandelen, vinden we het welletjes en gaan terug naar de camper. In Gerolstein kopen we ijsjes. De avond brengen we in alle rust door, met de voetjes op de bank. Morgen gaan we naar Heimbach.

Heimbach

Gelijk gaan we het dorpje in. De Rur stroomt langs deze plaats. We wandelen naar het Heimbacher Wasserkraftwerk. Een kleine drie kilometer wandelen. Het Wasserkraftwerk is in 1905 in bedrijf genomen en voorziet nog steeds veel huishoudens van elektra. Het Wasserkraftwerk is in Jugendstil gebouwd.

Abdij Mariawald

Vandaag gaan we naar Abdij Mariawald. Het is het enige –mannelijke- trappistenklooster van Duitsland. Stilte en gebed staan centraal in het leven van de monniken. Onderweg komen we een monnik tegen, we groeten hem vrolijk maar er komt geen respons. Stilte en gebed staat centraal.

Jülich

We toeren door de Eifel. Onze GPS is ingesteld om de snelwegen te vermijden. Daardoor krijgen we veel te zien van de vele kleine plaatsjes waar we door rijden. We passeren Jülich. De renaissancestad en tevens vesting Jülich moest in 1547 na een grote stadsbrand praktisch weer geheel opgebouwd worden; bijna alleen de huizen in de Kleine Rurstraße zijn gespaard gebleven.

In Jülich komen we op een camperplaats waar de plaatsen afgescheiden zijn door een heg. Gelijk gaan we de omgeving verkennen via de GPS. Door van de ene cache naar de andere te lopen, zie je veel van de omgeving. Mooie plekken waar je anders niet komt.

De volgende morgen gaan we richting huis, we kunnen terug kijken op een fijne tijd in de Eifel. Het is voor ons niet ver en we zullen beslist weer terug komen.

Bron: camperclubnederland.nl

 

- Monnikenwerve 135 / 01 - B-8000 Brugge - Tel. +32 (0)50 31 17 92 - Fax. +32 (0)50 31 45 24 - Website by Lodestar | Privacy policy